Heaven Can Wait – Cally Taylor

Lucy Brown är så lycklig som det bara går att vara. Hon är på väg att gifta sig med mannen i sitt liv, den underbara Dan, men kvällen innan deras bröllop så dör Lucy i en olyckshändelse.

 
Hon hamnar i Limbo, platsen mellan jorden och himlen, och där ställs hon inför ett val. Antingen gå vidare upp till himlen och därmed skiljas från sin älskade Dan, eller att stanna med honom på jorden, men då som ett spöke. För Lucy finns det inga tvivel. Hon tänker inte lämna Dan. 
 
Men för att det ska ske måste hon först utföra ett uppdrag. Hon har 21 dagar på sig att hjälpa en främling finna kärleken. Om hon lyckas så får hon återvända.
 
Och när hon upptäcker att hennes så-kallade bästa vän Anna börjar flirta med Dan, då blir det plötsligt riktigt bråttom…
 
Jag har haft Heaven Can Wait på min önskelista ett längre tag, men gjorde äntligen slag i saken och beställde hem den i höstas. Och det var ett mycket bra köp. Det här är en lättsam och underhållande historia, trots det allvarliga temat. Det är också en annorlunda historia, en story-line som är både gripande och rolig på samma gång.
 
Karaktärerna är härliga, de döda Claire och Brian som Lucy möter i ”House of Wannabe Ghosts” som liksom henne har uppdrag att utföra på jorden. Och Archie, som Lucy måste försöka hitta kärleken till. De är en samling udda och uppfriskande typer.
 
Det här hade lätt kunnat bli en väldigt sentimental och gråtmild historia om de stackars älskande som skiljs åt av döden, men det är det inte. Visst trillar det någon tår här och där, men det är närmare till skratten. Slutet överraskade mig, jag vet inte om jag är helt överens med det. Eller jo. Det är jag nog. Det var nog egentligen det bästa tänkbara slut man kunde få.
 
 
Fakta:
Förlag: Orion
Antal sidor: 375
Utgivningsår: 2009
Första meningen: What would you do if you thought you were about to die?
 
Finns på Bokus och Adlibris.