Be Careful What You Wish For – Alexandra Potter

Heather Hamilton önskar sig alltid saker. Inte bara stora saker som fred på jorden, utan små, vardagliga saker som att det ska sluta regna eller att hon ska hitta en ledig parkeringsplats.
 
En dag köper hon ett knippe ljung från en zigenarkvinna, och då är det slut på dåliga-hår-dagar. En snygg amerikan flyttar in i det lediga rummet i hennes lägenhet. Hon börjar dejta Den Perfekta Mannen – James, hennes granne mitt emot, som visar sig vara allt hon någonsin önskat sig. Han uppvaktar henne, skickar blommor, och säger att han älskar henne.
 
Men är det en välsignelse eller en förbannelse att få allt man önskar sig? Blir man lycklig om man får allt man vill? Och finns det något som heter för mycket förspel?
 
Alexandra Potter följer sin vanliga mall – en kvinna, två män, en excentrisk vän, ett stänk magi och som oftast har någon också judiskt påbrå. Men det är ändå en helt ny historia som jag läser med stor behållning. Det är charmigt och roligt och framför allt väldigt underhållande. Jag läser med ett leende på läpparna hela tiden. Man kan lita på att Potter levererar.
 
Jag håller fortfarande Me and Mr Darcy och You’re The One That I (Don’t) Want som hennes bästa böcker, men den här är inte långt efter.
 
Fakta:
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 352
Utgivningsår: 2006
Första meningen: What do you wish for?
 
Andra som bloggat om boken är Cinnamon books.
Finns på Bokus och Adlibris.