En liten smula underbar – Dawn French

Mo Battle ska fylla femtio och är mamma till två hormonstinna tonåringar. Sjuttonåriga dottern Dora anklagar Mo för typ ALLTING, och Peter, 16 år, känner att han faktiskt är lika underbar som sin hjälte Oscar Wilde. Och så är det pappa, som … tja, bara är pappa.

Hursomhelst, Mo har en kris. Hon är på väg att göra något ovanligt galet och själviskt, något som kommer att få hela familjen att balansera på avgrundens rand. Kommer familjen att falla? Eller kommer de, när det verkligen gäller, att finnas där för varandra?

Kommentar:
En liten smula underbar gör mig faktiskt en liten smula besviken. Det verkar som att ”alla” älskar den här boken, men det gör inte jag. Jag tycker den är okej, men inte mer än så. Mitt största problem är att den känns så konstruerad. Huvudpersonerna är karikatyrer och inte karaktärer, vilket i sig inte behöver vara ett fel, men här funkar det inte eftersom de inte ens intresserar mig. Mo är för irriterande och självupptagen och Dora är alldeles för barnslig och fjortisaktig för att vara 18.

Jag stör mig också på formen, att den är skriven i någon typ av dagboksform av de tre huvudpersonerna parallellt: mamma Mo, dottern Dora och sonen Peter/Oscar.

Underhållande visst, rolig nja, smårolig men jag skrattade inte en enda gång. Det är ungefär samma känsla som att äta en päronsplitt, helt okej men inte direkt en marängswiss.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 520
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Min mamma är utan tvekan ett totalt satans jävla äckligt puckorövhål i typ världsklass.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Erikas bokprat, Bokhora, Eli läser och skriver, Böckerx3, och Enbokcirkelföralla.