Holly Lane – Toni Blake

Jag letade julböcker för ett tag sedan, som bland annat resulterade i mitt inlägg med ’tis the season to be jolly-omslag. Det resulterade också i en bokbeställning, nämligen bestämt denna Holly Lane.

Jag ville läsa något med julkänsla, gärna det här överdrivna amerikanska med massor av blinkande ljusdekorationer och stickade tröjor med snöflingor på, men lika gärna någonting med värme och mys.

Holly Lane handlar om nyskilda Sue Ann som åker bort ensam över helgen för att samla kraft, försöka bygga upp sitt liv och kanske också samla ihop en gnutta julkänsla. Julen närmar sig, och det kommer att bli första julen ensamma för henne och dottern. Hon har hyrt en stuga uppe i bergen, men det visar sig att det blivit en dubbelbokning och någon annan hyrt samma stuga: hennes ex-mans bästa vän, Adam.

Ingen av dem känner för att umgås, Sue Ann vill vara ensam, och Adam är själv på dåligt humör eftersom hans två söner ska tillbringa hela december med morföräldrarna på skidsemester i Aspen. Men, de har inget val eftersom det blir snöstorm, de blir insnöade. Och vad händer i bok och på film när två vuxna människor blir insnöade? I det här fallet händer en sjutton sidor lång sexscen. Japp. Sjutton sidor.

Morgonen efter bestämmer de sig för att låtsas som att inget hänt, men det är lättare sagt än gjort. De har starka känslor för varandra, men det är komplicerat. Sue Ann tycker det är för tidigt att kasta sig in i något nytt. Dessutom vet hon inte om hon kan lita på Adam, och det hela kompliceras ytterligare av att hennes exman vill att Adam ska vara hans karaktärsvittne i skilsmässoförhandlingarna.

Det är en okej bok det här. Inget revolutionerande som kommer att stanna kvar i minnet särskilt länge, men det är ändå rätt underhållande och lättsam läsning. Inte heller några överraskningar, man vet hela tiden hur det kommer att sluta, men vägen dit är kantad av diverse små hinder, och massor av julinslag som snöfall, renar, slädåkning, pepparkaksbak, julgranspåklädning och annat typiskt. Och dessutom kryddat med massor av klichéer och töntig dialog. Jag skulle inte rekommendera boken åt någon, men samtidigt skulle jag kunna läsa fler böcker av Toni Blake. Vad tyder det på? 

Toni Blake har skrivit fler böcker om invånarna i staden Destiny, det här är bok nummer fyra. Men alla är fristående och med olika huvudpersoner, så det funkar bra att läsa boken utan att ha läst de tidigare.


Fakta:
Förlag: Avon Romance
Antal sidor: 370
Första meningen: The car barreled around a curve next to Blue Valley Lake, tires squealing, barely staying on the pavement.

Finns på Bokus och Adlibris.