När jag lät dig gå – Gayle Forman

Det har gått tre år sedan den tragiska bilolyckan, tre år sedan Mia lämnade Adam. Nu lever de på olika sidor kontinenten. Mia är hyllad cellist och Adam har slagit igenom som rockstjärna.

Adam får ett dygn ensam i New York. Samma kväll ska Mia ge en konsert. Han smiter in och lyssnar. Efteråt blir han kallad till Mias loge…

Kommentar:
När jag lät dig gå är fortsättningen på underbara Om jag stannar, och Gayle Forman håller verkligen stilen.

Jag hittar inga ord som beskriver hur mycket jag tycker om den här boken. Eller tycker om förresten, älskar! Och älskar känns nästan lite futtigt i sammanhanget. Det är en bok som kryper in i hjärtat, bygger bo och skickar ut lyckoendorfiner i hela kroppen. Det blir ett mysigt och varmt lyckorus.

Handlingen utspelar sig under en natt i New York, och det i sig är ju den perfekta bakgrunden till vilken historia som helst. Av en händelse möts Adam och Mia för första gången på tre år, och deras möte varvas med tillbakablickar från händelser under åren som gått.

Förra boken berättades ur Mias perspektiv, nu är det Adam som får stå i fokus. Och vilken karaktär han är, en emo-kille med så mycket ilska och sorg inom sig att det gör ont att se. Hans smärta går igenom sidorna och berör mig verkligen.

Det här är fint och det är vackert. Fantastiskt bra. Det enda jag kan klaga på är att jag vill ha mer. En tjockare bok. Mias historia. En film. En BRA film. Mer, mer, mer!

Fakta:
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 223
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Varje morgon vaknar jag och intalar mig samma sak: Det är bara en dag, bara tjugofyra timmar till att ta sig igenom.

Finns på Bokus och Adlibris.