Jag är en dålig bokbloggare

Jag är en dålig bokbloggare och en dålig bokläsare just nu. Jag vet inte riktigt vad som har hänt, men det går trögt med läsningen. Jag har hållit på hur länge som helst med Sara Donatis Into the wilderness, och jag har ändå halva boken kvar. Den är bra, det är inte det, men det tar sån tid att läsa. Delvis beror det säkert på skotskan, det är fullt med repliker i stil med:

”I dinna think he wad ha’ minded, ava. He’s got a verra keen eye for the lasses, does oor Angus. And ye’re lookin’ aye fine this evenin’, Mrs. Bonner, wi’ yer hair aa soft an’ curled aboot yer bonnie face.”

Älskar skotskan, men det tar lite längre tid att läsa än vanlig engelska. Delvis kanske för att jag inte kan låta bli att läsa replikerna två gånger, en gång högt för mig själv bara för att det roar mig. Det låter ju så fint…