Ingen sommar utan dig – Jenny Han

Så länge Belly kan minnas har hon tillbringat somrarna i huset vid havet, tillsammans med dem hon håller allra kärast, bröderna Jeremiah och Conrad. Men i år blir det inte så.

Förra sommaren hände något mellan Belly och Conrad. Något som sedan förstörde allt. Belly är djupt sårad, men när Conrad plötsligt försvinner är hon och Jeremiah de enda som kan hitta honom. Och allt kan bara ställas till rätta där det en gång började – vid havet.

Kommentar:
Jag fullkomligt älskade första boken, Sommaren jag blev vacker, när jag läste den förra året. Så jag hade byggt upp enorma förväntningar på Ingen sommar utan dig när jag väl fick den i min hand. Och så skönt det är att kunna säga att förväntningarna infriades! Ofta är andra boken i en serie den svagaste, men här tycker jag att Jenny Han lyckas matcha debuten riktigt väl.

Det är en annan ton i berättelsen den här gången, lite mörkare, lite sorgsnare. Mycket har hänt sedan sist och precis allt har förändrats. Utan att gå in på detaljerna så är det starka känslor i omlopp: sorg, kärlek och ansträngda relationer. Det finns känslor mellan Belly och Conrad, och mellan Belly och Jeremiah, och det är inte alldeles enkelt.

Det är vacker, vemodig och bitterljuv läsning. Jenny Han kan verkligen konsten att berätta en historia utan att egentligen säga särskilt mycket. Det är tunna böcker som man läser snabbt, men de gör stora avtryck. Jag har ännu inte mött någon som INTE älskat de här böckerna, och jag kan verkligen rekommendera dem till alla, inte bara till yngre läsare. Men läs böckerna i ordning och börja alltså med Sommaren jag blev vacker. Tredje boken We’ll always have summer finns än så länge bara på engelska.

Fakta:
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 252
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Det var en varm sommardag i Cousins.

Finns på Bokus och Adlibris.