Bröllopsfixaren – Marita Conlon-McKenna

Maggie Ryan kan inte låta bli att para ihop olika personer eller matcha saker. Eftersom hon har tre snygga och smarta singeldöttrar som fortfarande är singlar så bestämmer hon sig för att sammanföra dem med varsin passande partner. Men hennes projekt visar sig mycket svårare än hon först trodde.

Äldsta dottern Grace har givit upp hoppet om att träffa en vettig kille efter en lång rad olyckliga kärleksförhållanden, och inriktar sig i stället på sin karriär. Mellandottern Anna tror inte att hon ska hitta någon som kan leva upp till hennes romantiska ideal. Yngsta dottern Sarah är ensamstående mor till sin lilla dotter Evie och har inte någon tid över för drömmar om vare sig kärlek eller svärmeri.

Som den irländska mor hon trots allt är, tänker Maggie Ryan inte låta sig nedslås. Hon ska minsann se till så att döttrarna får de där förbaskade ringarna på sina fingrar.
Kommentar:
Tant-lit kanske man kan kalla den här boken, en chick-lit fast med lite äldre huvudperson och i ett långsammare tempo. En aning gammeldags känns den i stilen, men det har nog delvis med ämnet att göra, att till varje pris lyckas gifta bort sina döttrar.

Marita Conlon-McKenna är en irländsk författare, och bara det är en kvalitetsstämpel för mig. Marian Keyes, Deirdre Purcell, Sheila O’Flanagan och Cecelia Ahern är exempel på andra irländska författare jag gärna läser när jag vill ha kravlös underhållning. Det är något med berättandet, miljöerna och personerna som tilltalar mig, det familjära.

Det familjära finns med även här, i denna underhållande och varma feel-good historia. Visst är det förutsägbart, men det gör inte så mycket. Även om tempot är lågt så blir det aldrig långtråkigt. Det negativa är att det är lite väl många personer med i handlingen, och lite väl många historier att berätta. Men klart läsvärd semesterläsning av det lättsammare slaget.

Omslaget hade förresten passat väl in i den här samlingen.

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 383
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Maggie Ryan tyckte att hon hade parat ihop saker och ting hela livet.

Finns på Bokus och Adlibris.