You’re the One that I (don’t) Want – Alexandra Potter

När Lucy är 18 år träffar hon Nate i Venedig, och hon vet direkt att han är Den Rätte. De kysser varandra under Suckarnas Bro vid solnedgången, vilket enligt legenden betyder att de kommer vara sammanlänkade för evigt.

Tio år senare har de sedan länge förlorat kontakten, men Lucy har aldrig släppt tanken på honom. När hon flyttar till New York för legenden dem samman och de återupptar sitt förhållande.

I början är allt underbart, men mycket har hänt på tio år och de är inte längre samma personer. Är de verkligen rätt för varandra? Legenden visar sig vara närmast en förbannelse för det visar sig vara omöjligt att komma bort från varandra. Ödet för dem samman igen. Och igen. Och igen.

Det här är en galet bra och underhållande chick-lit! En bok du läser med ett leende på läpparna hela tiden, mysig och varm och med ett stänk av magi. Det är som att läsa en romantisk komedi, den är verkligen som gjord för att filmatiseras.

Jag har aldrig läst Alexandra Potter förut, men nu ska jag plöja mig igenom alla hennes tidigare utgivna böcker. Jag kan inte förstå att inget svenskt förlag nappat på att ge ut henne, hon förtjänar verkligen att översättas till svenska så att fler får möjligheten att läsa henne.

Fakta:
Förlag: Hooder & Stoughton
Antal sidor: 387
Utgivningsår: 2010
Första meningen: The summer heat creates a shimmering haze, through which Venice appears llike a Canaletto brought to life.

Finns på Bokus och Adlibris.