Calling Romeo – Alexandra Potter

Alexandra Potter blev direkt en favorit hos mig när jag tidigare i sommar läste hennes You’re The One That I (don´t) Want. Jag blir lika förtjust i Calling Romeo, det här är riktigt bra chick-lit.

Juliet är 30 år, jobbar på reklambyrå och lever tillsammans med sin pojkvän Will sen några år tillbaka. Allt börjar gå på rutin. Han somnar på soffan på kvällarna, strör smutstvätt omkring sig, och romantiken är helt försvunnen.

När Will så glömmer deras dejt på Alla Hjärtans dag samtidigt som Juliet blir neddränkt av en förbisusande sportbil tror hon att hennes kärlekssliv inte kan bli värre. Men det kommer att bli mycket mer komplicerat.

Föraren av sportbilen, Sykes, visar sig vara den nya stjärnan på en konkurrerande reklambyrå. En snygg och spännande man som börjar uppvakta henne och skämma bort henne. Men är han värd att riskera allt för?

Det finns en hel del likheter mellan den här boken och den förra jag läste, jag vet inte om det alltid är så eller om det slumpade sig i just de här historierna. Men båda involverar en spännande man, och en småtråkig man, en excentrisk väninna med judiskt påbrå, och en resa till Italien. Det känns ändå inte som en upprepning då historierna är olika i övrigt, men om det är ett genomgående tema i hennes böcker kanske det kan bli aningens tröttsamt.

Det är både roligt och känslosamt att följa Juliet och hennes val. Hon handlar och resonerar inte nödvändigtvis som man ska, men som man kanske gör, även om många nog låter det stanna vid just tanke och inte handling. Alla turer hit och dit gör läsningen till en underhållande resa och jag tänker bara ”filmmanus” hela tiden. Att det skulle bli en utmärkt romantisk komedi är jag övertygad om.

Fakta:
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 369
Utgivningsår: 2010 (2002)
Första meningen: How would you feel if you were stood up?

Finns på Bokus och Adlibris.