Vince & Joy – Lisa Jewell

Vince är en man som borde vara gift men inte är det. En far som inte bor med sitt barn, en kille med ett tråkigt jobb och massa kraschade förhållanden bakom sig.

På en middag med gamla vänner, efter lite för mycket vin, börjar alla prata om hur de förlorade oskulden. Efter att alla redogjort för sina mer eller mindre misslyckade minnen kommer turen till Vince.

Minnena sköljer över honom; campingplatsen i Hunstanton, nitton år, och den vackraste tjej han någonsin träffat – Joy. Hon som bara försvann utan mer förklaring än en suddig lapp där det enda som gick att läsa var ”jag skäms så…”

Kommentar:
Jag gillar den här typen av charmiga historier, om den där första kärleken som man inte riktigt kan släppa tankarna på trots att åren och livet går. Kärlek och nostalgi i en skön blandning. Det här är en underhållande bladvändare, en varm och mysig historia som man blir glad av.

Lisa Jewell är en pålitlig författare. Hon kanske inte är bäst i sin genre, men man vet att hon inte kommer göra en besviken. Hennes böcker är roliga – men inte för skruvade, lättsamma – men inte för ytliga, och gulliga – men inte för smetiga. Bra chick-lit med andra ord. Och Vince & Joy är nästan lika bra som Typ trettio, min favorit av hennes böcker.

Fakta:
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 543
Utgivningsår: 2005
Första meningen: Vince tittade runt bordet på sina vänner.