Mitt nya jag – Sophie Kinsella

När Lexi vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal med sneda tänder och ett katastrofalt kärleksliv. Men, egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Hennes tänder är raka, hon är chef på avdelningen hon tidigare arbetade på – och hon är gift. Med en snygg miljonär. Vad har hon gjort för att få alla sina drömmar uppfyllda?

När hon lär sig mer om sitt nya, perfekta, liv upptäcker hon mindre smickrande saker om sig själv. Som att alla hennes tidigare vänner hatar henne och att hon haft många hemligheter. Vad har hon råkat ut för? Kommer hon någonsin att minnas vad hon gjort? Och vad händer om hon verkligen gör det?

Kommentar:
Det här är så skön, avkopplande läsning. Jag gillar verkligen Sophie Kinsella, hon är min favorit när det gäller chick-lit. Hon är nog mest känd för Shopaholic-serien, men jag tycker att hennes fristående böcker är ännu bättre.

Mitt nya jag är inte lika skruvad som Kinsellas böcker ofta är, Lexi är inte den klumpiga hjältinnan som gör bort sig hela tiden, utan en lite mer nedtonad och normal sådan. Normal, med undantag för att hon tappat bort tre år av sitt liv.

Det här är inte hennes bästa bok, men det är fortfarande en rolig och underhållande historia som är utmärkt ”slöläsning”. Och som alltid så tror jag det här skulle bli riktigt bra som film, liksom alla andra Kinsella-historier.

Fakta:
Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 351
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Av alla jäkla skitkvällar jag någonsin har varit med om i mitt jäkla skitliv.