Det blödande hjärtat – Andrew Taylor

London år 1934. Lady Lydia Langstone flyr från sin våldsamma man för att starta ett nytt liv på egen hand. Hon har ingen annanstans att vända sig än till sin far, som bor i ett lägenhetshotell på det nedgångna Bleeding Heart Square.

Vad Lydia inte vet är att Bleeding Heart Square är fullt av mörka gåtor. Vad hände med miss Penhow, den ensamstående medelålders kvinnan som försvann för fyra år sedan? Varför står en civilklädd polis och bevakar området? Och varför får Joseph Serridge, den som sist såg miss Penhow i livet, paket med ruttnande hjärtan skickade till sig?

Kommentar:
Det blödande hjärtat är en blandning mellan spänningsroman och deckarhistoria, och en fröjd för anglofilen att dyka in i. Det är hyfsat spännande med en mystisk, gotisk stämning och en klurig intrig.

Jag gillar miljöbeskrivningarna, av det ruffiga lägenhetshotellet på Bleeding Heart Sqaure, av människorna som bor där och omgivningarna runt omkring. Man riktigt känner den grå Londondimman svepa in när man läser. Lydia Langstone är också en hjältinna helt i min smak; modern, självständig och framåt.

Jag vet inte om jag får ihop alla trådar riktigt, jag köper nog inte allt som händer, vissa delar känns lite långsökta. Men det är en bra roman, bra berättad, med spänning och driv och ett överraskande slut. Helt klart läsvärd och jag kommer defintivt att läsa fler böcker av Andrew Taylor.

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 447
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Ibland blir du rädd för sig själv.