Kommer aldrig mer igen – Hans Koppel

Mike Zetterberg bor med sin hustru Ylva och deras dotter i en villa strax utanför Helsingborg. När Ylva försvinner spårlöst riktas misstankarna snart mot Mike. Vad har egentligen hänt bakom gardinerna i villaidyllen? Polisen gissar passionsdrama med olyckligt slut men saknar bevis.

Efter en tid kan ingen föreställa sig att Ylva fortfarande är i livet. Allra minst Mike. Men Ylva lever. Och hon är betydligt närmare än någon kan föreställa sig…

Kommentar:
Hans Koppel, eller Petter Lidbeck som gömmer sig bakom pseudonymen, fick mycket beröm för sina samhällssatirer Vi i villa, Medicinen och Kungens födelsedag. Jag har bara läst Kungens födelsedag som lämnade mig ganska oberörd, men där fanns ändå något som kändes annorlunda och unikt.

Med Kommer aldrig mer igen har han bytt spår och skrivit en psykologiskt spännande thriller, en bra sådan, men särskilt annorlunda eller unik är den inte. Jag känner inte alls igen mig i hans språk eller stil, men det gör mig inget heller. Jag gillar det här.

Det är en skrämmande historia, ohyggligt hemsk egentligen, men kanske inte alldeles trovärdig. Något tunn och skissartad är den också, men det är samtidigt skönt att den inte är alltför tjock eftersom det är en riktig bladvändare. Det går inte att lägga den ifrån sig! Omslaget gillar jag också, det är obehagligt bra!

Fakta:
Förlag: Telegram Förlag
Antal sidor: 256
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Hon skrev att hon gillade skogspromenader och mysiga hemmakvällar och sökte någon med glimten i ögat.