Ensamma hjärtan och hemlösa hundar – Lucy Dillon

Rachel har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.

Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Till sin hjälp har hon flera godhjärtade människor som brinner för uppgiften. Och under hundpromenaderna knyts nya starka band, inte bara mellan människor och hundar…

Kommentar:
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
är en mysig och varm feelgood-roman som är perfekt att krypa upp i soffhörnet och bara må gott med. Det handlar om hundar, om människor, och om relationer. Både gamla och sargade relationer, och nya spännande sådana.

Jag tycker om persongalleriet som består av jordnära och äkta människor. Inga perfekta personer utan vanligt folk med fel och brister och vanliga problem. Det är romantik, men det är inte den där prinsen-på-vita-hästen typen av romantik, utan mer vardaglig tråkig-tisdag romantik. Och hundarna, som med sina olika personligheter fungerar som brobyggare och äktenskapsförmedlare.

Det är långt ifrån den traditionella chick-lit mallen med skruvad humor, förvecklingar, ytlighet och en klumpig hjältinna. Det här är en välskriven, underhållande och läsvärd historia som man blir varm i hjärtat av. Och gillar du inte hundar så kommer du garanterat att göra det efter att ha läst den här boken.

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 454
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Första veckan i februari hade Rachel Fielding ett riktigt glamoröst jobb som PR-konsult för ett antal internetföretag.