Memento mori – minns att du skall dö – Sanna Juhlin

Louise, 31 år lever ett ensamt liv där film och böcker är hennes stora intresse. Hon lider av stark ångest och tampas dagligen med fobier. Hon drivs av en inre längtan efter riktig kärlek och tror sig finna den i Axel.

Kärleken kompliceras av en annan man, systerns kommande bröllop och den ständiga kampen med sig själv. Louise jagas inte bara av sina inre demoner utan också av något hon inte själv kan styra…

Kommentar:
Memento mori – minns att du skall dö är Sanna Juhlins debutbok och en intressant historia. Det är svårt att kategorisera in den i ett fack, jag skulle nog kalla den en spännings/relationsroman med inslag av svart humor.

Jag tycker om huvudpersonen Louise, med alla sina tvångstankar och fobier. Jag gillar att läsa om hennes sätt att hantera vardagen, familjerelationerna, mötet med grannen Axel och så vidare, det är riktigt bra. Det finns spänning också, men det är inte de bitarna jag fastnar mest för. Det är den udda figuren Louise som gör boken speciell.

Det är en liten och snabbläst bok, endast 157 sidor, men den ger mersmak. Men jag gillar inte omslaget eller det fyrkantiga formatet med hårdpärm, det tilltalar mig inte alls.

Fakta:
Förlag: Ord Text Mening
Antal sidor: 157
Utgivningsår: 2010
Första meningen: Jag kommer aldrig att glömma hans ansiktsuttryck när han skar mig med den sylvassa eggen tvärs över ansiktet.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är
Boktradition, Enbokcirkelföralla och Erikas bokprat.