Fraktur – Karin Slaughter

En kvinna kommer hem och hittar sin dotter död. Över flickan lutar sig en man med en blodig kniv. Den våldsamma kamp som utspelar sig mellan dem förändrar allt. Lokalpolisen klantar till utredningen och Will Trent, specialagent i Atlanta, kallas in för att hitta den brutala mördare som tycks hota bara de allra rikaste flickorna i staden. Till sin hjälp får han kriminalassistent Faith Mitchell, som från första stund tycker genuint illa om honom.

Kommentar:
Jag hade aldrig hört talas om Karin Slaughter innan jag fick denna boken i min hand, och hade därför heller inga förväntningar. Ofta är det de böckerna som gör starkast intryck efteråt, för man blir så väldigt positivt överraskad.

Det här är en spännande, till och med ruskigt spännande deckare. Historien är snabbt berättad, det är oväntade turer i handlingen, och det är också en av de minst förutsägbara deckare jag någonsin läst. Den är dessutom skönt befriad från kursiverade avsnitt med mördarens röst eller röster från det förflutna. Fraktur är riktigt, riktigt bra.

Will och Faith, som samarbetar med att lösa fallet, är vältecknade karaktärer med intressanta bakgrunder. Will är dyslektiker och växte upp på barnhem. Faith fick barn som tonåring, och försöker nu forma ett liv utan sonen som börjat på college. Nu ska de försöka arbeta tillsammans, vilket inte går helt friktionsfritt. Jag vill fortsätta följa deras samarbete i fler böcker och se hur deras personligheter utvecklar sig.

Fraktur är den andra boken i hennes serie om specialagenten Will Trent, den första, Triptyk, kom på svenska 2010.

Fakta:
Förlag: Telegram Bokförlag
Antal sidor: 406
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Abigail Campano satt i sin bil som stod parkerad på gatan utanför hennes eget hus.