Bokgeografi Kanada

Nu är det Kanadas tur i geografiutmaningen. Här kommer mina svar.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Kanada eller är skriven av en författare med anknytning dit.
En mycket bra bok är I vargars följe av Stef Penney. Den utspelar sig i Kanadas vintriga ödemarker bland pälsjägare och nybyggare. Det är en fängslande berättelse med fängslande karaktärer, och det gnistrar om språket som är mycket vackert. Stef Penney själv har aldrig satt sin fot i Kanada, då hon på grund av svår agorafobi inte kunde åka flyg. Hon gjorde all sin research på bibliotek i London, och det är smått fantastiskt med tanke på den atmosfär hon lyckas förmedla.

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Kanada. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
Jag måste välja L.M Montgomery, som har skapat en av mina favoritkaraktärer Anne på Grönkulla. Jag har inte läst alla hennes böcker, men det är något som jag vill göra. När tiden räcker till…

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Kanada, som du inte läst, men är nyfiken på.
Jag är sugen på Never look away av Linwood Barclay, som verkar vara en spännande thriller i samma anda som hans tidigare böcker. Det handlar om Davids vars fru Jan försvinner under ett nöjesparksbesök. Men på övervakningskamerorna syns hon inte, och han börjar själv rota i försvinnandet. Vad har hänt och varför?