Om jag kunde drömma del 1 (den grafiska romanen) – Stephenie Meyer

Den här boken är ett måste för Twilightfantasten och serienörden. Berättelsen om Edward och Bella har nu kommit i en ny tappning, som grafisk roman, med illustrationer och bearbetning av Young Kim. Stephenie Meyer har granskat och godkänt teckningarna, och säger att de ligger väldigt nära hennes egen bild av personerna och platserna i serien.

Historien är förstås densamma, men den får nytt liv genom Young Kims fina mangateckningar. Större delen av boken går i svartvitt, men det finns vissa färglagda partier på utvalda ställen som jag tycker lyfter hela historien.

Jag tycker att gestaltningen av Bella är mest lyckad, Edward är sådär. Det är en drömlik atmosfär över bilderna, och det är mycket svepande hår och stora ögon. Omslaget tycker jag är otroligt fint.

Jag gillar inte riktigt pratbubblorna, jag tycker att de är klumpiga, och jag gillar inte heller valen av typsnitt. Sen gillar jag inte att det bara är halva Om jag kunde drömma, jag hade gärna sett att både del ett och del två fått plats i samma utgåva.

Fakta:
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 224
Utgivningsår: 2010