Konsten att vara ungkarl – Mike Gayle

George och Joan Bachelor är stolta (om än kanske aningens besvikna) föräldrar till tre vuxna män vars liv inte riktigt ser ut som de hade önskat…

För trots att de har sina föräldrars snart fyrtioåriga äktenskap som förebild visar de tre bröderna Bachelor inga som helst tecken på att stadga sig. Adam dejtar bara väldigt glamorösa partytjejer, som definitivt inte är typen man gifter sig med. Luke har visserligen friat till sin flickvän men hans förflutna sätter käppar i hjulen. Och minstingen i familjen, Russell, är kär i en tjej som han aldrig någonsin kan få.

Och när pappa George bara någon månad innan bröllopsdagen tillkännager att han har beslutat sig för att lämna föräldrahemmet för att försöka sig på ungkarlslivet ställs allt på sin spets. Inte nog med att de måste försöka reda upp sina egna liv, nu måste bröderna reda upp sina föräldrars liv också… eller riskera att förlora det enda de alltid har kunnat räkna med.

Kommentar:
Jag tyckte mycket om Mike Gayles Konsten att fylla 30 när jag läste den för några år sedan, och det här är en till fullträff från författaren.

Konsten att vara ungkarl är en varm och rolig relationsroman, i bästa lad-lit/chick-lit stil. Och det är relationer på många plan – mellan föräldraparet som varit gifta i 40 år, bröderna emellan, förälder till barn, och bröder till flickvänner. Alla är de olika personligheter, och det avspeglas i dynamiken dem emellan. Visst är det också många klichéer, men det gör ingenting. Jag tycker att många av karaktärerna är vältecknade, och jag tror att många kan känna igen sig i någon av dem. Perfekt sommarunderhållning!

Kul att den här boken, som kom på engelska i maj, blev översatt och utgiven så snabbt. Mer sånt!

Fakta:
Förlag: Basil
Antal sidor: 335
Utgivningsår: 2010
Första meningen: Hur tycker du egentligen att vi har lyckats?