Älskade Danny – Linzi Glass

Bea är 12 år och enda barnet till två hårt arbetande journalister. Som kompensation för föräldrarnas dåliga samvete köper de henne en hundvalp, Danny. Ett lyckokast, och Bea är i sjunde himlen. Tills den dag Danny i ett obevakat ögonblick slinker ut genom porten och är spårlöst borta.

Mamma hade glömt stänga porten och om relationen mellan mor och dotter var halvbra tidigare så är den riktigt dålig nu. Pappa försöker vara närvarande och lyssna, men han har trots allt ett jobb och det går alltid före.

Så föräldrarna är riktiga svikare båda två och Bea söker stöd på annat håll. I sin kamp för att återfinna Danny finner hon otippat nya vänner – och får oväntat stöd från en kille i klassen som kanske är mer än en kompis?

Kommentar:
Det här är en varm och söt historia, om Bea som är en rätt så ensam tjej. Hennes föräldrar jobbar hela tiden, och hon har börjat glida ifrån sina kompisar. Men hon har sin hund Danny som betyder allt för henne. När han försvinner blir hon förtvivlad, men sökandet efter honom för ändå något positivt med sig.

Hon träffar en äldre tjej, Rayleen, som är engagerad i ett djurhem och brinner för att rädda livet på hemlösa hundar. Detta intresserar Bea, och även hon börjar hjälpa till på hemmet. Hennes engagemang och omsorg för de som inte har någon röst är något att ta efter. Jag tycker det är ett bra tema, att man bryr sig om andra och att alla faktiskt kan göra något för att världen ska bli lite ljusare. Den här boken passar från kanske 10-12 års åldern och uppåt.

Fakta:
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 144
Utgivningsår: 2010
Första meningen: Mitt liv skulle ha blivit helt annorlunda om bara mamma och pappa hade bestämt sig för att skaffa ett barn til.