Besatt – Anne Cassidy

Sextonåriga Elly har länge varit kär i grannkillen Carl. När han blir tillsammans med den nya, snygga tjejen i skolan slås Ellys värld i spillror.

Hon börjar manipulera och intrigera för att få tillbaka Carl. Hon till och med hånglar med andra killar för att visa hur oberörd hon är. Men under ytan bubblar svartsjukan.

Elly gör allt – det bara måste ta slut. Men en dag går hon för långt…

Kommentar:
Det vilar en olustig stämning över den här historien, som inleds med en död kropp i en park och 16-åriga Elly som springer därifrån. Men vad som har hänt och varför återstår för läsaren att ta reda på. 

Elly är förälskad i sin bästa vän och granne Carl, men det är han totalt ovetande om. För honom är hon bara en kompis som han kysst och hånglat med någon gång, utan att de blivit ihop. Carl blir istället tillsammans med den nya tjejen på skolan, en lång, snygg tjej som är totala motsatsen till korta, lite knubbiga och osynliga Elly.

Ellys svartsjuka övergår till en besatthet när hon trots allt sitt manipulerande inte lyckas få Carl att göra slut. Det blir som en ond spiral där allt trissas upp och oundvikligen leder till händelsen i parken.

Jag gillar det här, det är en trovärdig berättelse och Elly känns väldigt äkta. Tyvärr, får jag väl säga, så är inte hennes beteende särskilt unikt även om konsekvenserna inte alltid blir så stora som i det här fallet. Omslaget tycker jag också om, vilken blick!

Fakta:
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 283
Utgivningsår: 2010
Första meningen: Elise tänkte att det var som om hon inte var där.