Trummornas dån – Diana Gabaldon

Claire och Jamie befinner sig nu i de amerikanska kolonierna och börjar ett nytt liv i den nya världen, närmare bestämt i North Carolina.

Så inträffar något de aldrig ens kunnat tänka sig – Brianna följer sin mor in i det förgångna. För Brianna är det livsviktigt att finna modern och den far hon aldrig träffat för att rädda dem båda från en framtid som bara hon kan se.

Kommentar:
Trummornas dån är fjärde boken i Outlander-serien om Claire och Jamie. I den här boken tar alltså Bree större plats, och även Roger som följer efter henne genom stenarna. Här får äntligen Jamie och Bree träffas för första gången.

Det är så roligt när man läser böcker för andra (eller tredje eller fjärde..) varvet, man upptäcker detaljer som man missat tidigare (både på gott och ont!) och ser samband som man inte tänkt på förut.

Den här boken är en av mina favoriter i serien. Tempot är långsammare än i de första tre böckerna, men det blir absolut inte tråkigt. Här finns äventyr, romantik, passion, spänning. Outlander-serien är ett läsäventyr som heter duga, men det är viktigt att läsa böckerna i rätt ordning och inte hoppa in mitt i.

Fakta:
Förlag: Bra Böcker
Antal sidor: 907
Utgivningsår: 2003 (1997)
Första meningen: Det här är en spökhistoria.