Det bor en tiger i mina händer – Jeanette Milde

Den här boken är en massagesaga om Molly och hennes kompis Milo. Molly är ledsen för att hennes katt har dött, så Milo berättar en saga för att få henne glad igen. Sagan blir ett riktigt äventyr…

Boken kan läsas som en vanlig bilderbok, eller så kombinerar man läsningen med en stunds massage. Till varje sida hör en enkel rörelse som passar ihop med texten. Antingen kan man själv göra massagen på sitt barn samtidigt som man läser, eller (min favorit 😉 att barnet masserar den vuxne medan den läser… Den går förstås också bra att använda i förskolan eller skolan där barnen masserar varandra.

Det är fina och färgglada bilder i boken, och att det är en massagesaga ger själva historien ett ”mervärde”. Längst bak i boken finns en samlingssida med alla rörelser som man kan använda för att hitta på en egen saga.

Beröring och massage är jätteviktigt för alla människor, och används mer och mer i skolor och förskolor. Det skapar bättre relationer och bidrar till en lugnare stämning. Och så är det ju en mysig stund!

Jeanette Milde har tecknat och skrivit denna massagesaga tillsammans med den diplomerade massageterapeuten Sabine Rosén.

Fakta:
Förlag: Alfabeta Bokförlag
Antal sidor: 32
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Molly ligger på soffan.