Änglar – Marian Keyes

Maggie Walsh är den ”duktiga flickan”. Hon är gift med sin ungdomskärlek, arbetar på advokatbyrå och har aldrig tagit ett felsteg i hela sitt liv. Men en dag får hon nog, lämnar sin man och reser till sin väninna Emily som är manusförfattare i Los Angeles.

Här möter Maggie en helt ny värld där partylivet och martinidrickandet pågår nonstop. Hon träffar självsäkra filmproducenter, plastikopererade unga kvinnor, desperata wannabes och – inte minst – den mystiske Troy. Och plötsligt gör hon saker hon aldrig hade drömt om att göra förut.

Kommentar:
Det här är en Keyes från 2004 som jag fyndade på loppis för ett tag sedan, en i raden av böckerna om systrarna Walsh, och som jag inte tidigare läst.

Änglar är strålande chick-lit, och Marian Keyes är en mästare i sin genre. Hon har förmågan att skriva lättsamt – men ändå med allvar i botten, humoristiskt – men inte hysteriskt, och hon målar upp sina karaktärer på ett trovärdigt sätt.

Jag gillar familjen Walsh, och Maggie känns äkta i sitt krisande. Särskilt mycket gillar jag mamma och pappa Walsh, och när de dyker upp i Los Angeles för att semestra/hämta hem sin dotter blir det riktigt roligt. De irländska chick-lit författarna kan det där med att skildra skruvade föräldrar. Mamma och pappa hade gärna fått ta ännu större plats.

Det här är perfekt läsning för en novembergrå dag, och innehåller allt man kan önska sig av en chick-lit.

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 419
Utgivningsår: 2004
Första meningen: Jag hade alltid levt ett ganska oförvitligt liv.