Den andra kvinnan – Jane Green

När Ellie träffade Dan var det som om alla bitar föll på plats. Hon blev blixtförälskad och redan på deras tredje date visste hon att han var Den Rätte. När han friade visste hennes lycka inga gränser. Men snart gick det upp för Ellie att hon fått något mer på köpet. En annan kvinna. Dans mor.

Till en början tycker Ellie att det är charmigt med den stora och kärleksfulla familj hon ska gifta in sig i. Men snart visar det sig att Dans mamma är med överallt. Bokstavligt talat. Hon dyker upp när som helst, var som helst. Hon tar över bröllopsplanerna helt. Ellie får inte ens bestämma hur hennes klänning ska se ut. Och det är ändå bara början. För när Ellie och Dan berättar att de dessutom väntar barn, inser Ellie att hon bara sett en bråkdel av vad hennes svärmor är kapabel till …

Kommentar:
Den andra kvinnan finns i de flesta äktenskap, men inte i form av en älskarinna utan i form av svärmor. Lyckligtvis är den relationen inte alltid likadan som i den här boken. Det finns ju gott om goda svärmödrar också.

Jane Green är för mig en ganska medioker författare som skriver mediokra böcker, de är underhållande och jag läser dem gärna, men hon är inte min favoritförfattare inom chick-lit genren. Jag köper inte hela den här storyn med marknadschefen Ellie som blir så totalt styrd av sin svärmor och inte klarar av att sätta gränser alls. Låter henne ta över hela bröllopet till exempel. Och Dan som i sin tur inte ställer sig på hennes sida utan tycker att hon får lösa det själv.

Men, en helt okej bok för en lat söndag!

Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 267
Utgivningsår: 2006
Första meningen: Att sjukanmäla mig är inte något jag brukar göra.