Den man älskar – Emily Giffin

Ellen Dempsey har allt: en våning i New York, en framgångsrik karriär som fotograf, och inte minst underbare maken Andy. Ellens äktenskap inte bara verkar perfekt, det är perfekt.

Men tre månader in i det lyckliga äktenskapet springer Ellen på Leo – första kärleken som bara försvann ur hennes liv efter ett bråk en nyårsnatt för sju år sedan. Leo, som helt utan förklaring lämnade henne hjärtekrossad och bitter. Det ena leder till det andra. Ellen börjar ifrågasätta det liv som hon lever tillsammans med Andy … För om Andy är den stora kärleken, varför kan hon då inte glömma Leo?

Kommentar:
Vilken bra och välskriven roman det här är, en riktig pärla! Den är underhållande, trovärdig och smart skriven.

Jag tror många har en "Leo" i sitt liv, en häftig, passionerad förälskelse man aldrig riktigt glömmer. Vad händer om ens vägar korsas flera år senare, när man är lyckligt gift med den perfekte mannen? Följer man sitt hjärta eller sitt huvud? Och vad är det egentligen hjärtat säger?

Jag tyckte om huvudpersonen Ellen, och hennes båda män Andy och Leo, och jag blev verkligen fast i boken. Jag kunde inte lägga den ifrån mig utan läste ut den på en förmiddag. Det här är chick-lit när det är som bäst!

Fakta:
Förlag: Forum förlag
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Det hände precis hundra dagar efter att jag gift mig med Andy, nästan på exakt samma klockslag som vår vigsel hade ägt rum vid halv fyra på eftermiddagen.