En shopaholic får en syster – Sophie Kinsella

Becky Bloomwood, nygift med Luke, trodde att de skulle leva lyckliga i alla sina dagar. Men verkligheten är inte riktigt så kul och romantisk. Problemen började redan på bröllopsresan när Becky köpte vad hon tyckte var lite souvenirer. Luke missuppfattade allt och nu får Becky hålla sig till en strikt budget.

Luke jobbar alldeles för mycket och är aldrig hemma. Beckys kompis, Suze, har en ny bästa vän och Beckys föräldrar uppför sig konstigt. Det är som om de döljer något för henne. Det visar sig att Becky har en syster i sin egen ålder! När den första chocken har lagt sig blir Becky överförtjust. Äntligen får hon en ny vän, en hon kan hitta på en massa kul med, som att shoppa kläder och skor och smink och väskor och möbler och ja allt möjligt med. Men hennes syster är inte alls intresserad av att shoppa, de är varandras raka motsatser. Becky försöker verkligen, men allt blir bara fel…

Kommentar:
Det här är fjärde boken om Becky Bloomwood, och visst håller den samma stil och klass som de andra. Det är roligt, vansinnigt överdrivet, och man vet vad man får.

Men jag kan inte låta bli att störa mig på hur löjlig och uppe i det blå med sitt shoppande Becky är. Visst är det roligt, men det blir lite väl mycket. Jag tyckte att hon verkade mogna lite i den förra boken En shopaholic säger ja, men allt det verkar glömt när den här boken startar. Nu händer det saker mot slutet i den här boken också som gör att hon kommer ner en del på jorden och verkar lite mer mänsklig, återstår att se om det håller i sig. Tveksamt, va?

Hur som helst är det lättsam och rolig hängmatteläsning!

Fakta:
Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 362
Utgivningsår: 2008
Första meningen: Okej. Det här fixar jag.