När jag hör din röst – Stephenie Meyer

Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 451
Utgivningsår: 2008

Edward är allt för Bella – hon är beredd att offra sitt liv för honom. Men att vara kär i en vampyr är farligare än Bella någonsin hade kunnat föreställa sig. Edward har redan räddat henne ur klorna på en ondskefull vampyr men när deras kärlek hotar dem som de älskar mest inser de att deras problem bara har börjat…

Kommentar:
Det här är en mörkare och dystrare bok än Om jag kunde drömma, och Bella och Edward är åtskilda i större delen av berättelsen. Bella är deprimerad och sörjer Edward som lämnat henne. Här blandas även varulvar in i handlingen, och Jacob från indianreservatet tar en större plats i handlingen och i Bellas liv än i förra boken.

Jag tyckte inte att När jag hör din röst är lika stark som Om jag kunde drömma, utan känns lite som en "mellanbok". Trots det var den mycket bra och spännande, och svår att lägga ifrån sig. Den slutar också mitt i handlingen, och nu önskar jag bara att jag hade nästa del att sätta tänderna i.