Andra kvinnor – Kirsty Crawford

Bella Balfour vill egentligen inte alls flytta till landet, hon är ju en storstadstjej! Men eftersom det alltid varit hennes mans högsta dröm låter hon sig till slut övertygas och ger upp sitt utåtriktade liv i London. Tillsammans med sina två barn flyttar de till ett gammalt hus på den engelska landsbygden.

Där träffar Bella Jane, den sorgsna änkan som äger halva det gods som är närmsta grannen. Jane gör allt för att behålla sin del av huset trots alla ekonomiska bekymmer det innebär. Den andra halvan ägs av ett par, Ben och Sam, som har förvandlat sin del till ett hypermodernt och påkostat hem. Lika mycket tid som Sam lägger på sitt perfekta hem, lägger hon på sitt eget utseende.

Obevekligt dras Bella, Jane och Sam in i varandras liv. Det visar sig dock att allt inte alltid är som det verkar, och att hemligheter döljer sig under ytan även i de finaste hemmen.

Kommentar:
Det här är en underhållande bok om tre helt olika kvinnor, både vad gäller ålder, pengar och familjerelationer. Men på olika sätt finner de varandra och historien tar fart. Det man ser på ytan och den bild man skapar av varandra behöver inte vara förenlig med sanningen. Här finns hemligheter som en otrohetshistoria och en romans med en yngre man.

Man läser boken snabbt och lätt, och dras in i de olika huvudpersonernas liv. De känns trovärdigt skildrade allihop, och man känner igen sig på många ställen. Man tycker om dem allihopa trots att de inte alltid handlar så klokt eller är särskilt sympatiska. Trots att jag kategoriserar den som ”chick-lit” så har den ändå flera dimensioner till sig.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 331
Utgivningsår: 2007
Första meningen: Sista dagen.