Sjuårskrisen – Josie Lloyd och Emlyn Rees

Amy och Jack har levt tillsammans i sju år. Vardagsbestyren med tvååriga sonen Ben sliter på relationen och både Amy och Jack längtar efter spänning och passion. När Amy ska hjälpa en väninna att hitta en dejt kan hon inte undgå att själv bli intresserad. Och när Jack får jobb i trädgården till ett av Londons finaste hus står han plötsligt öga mot öga med en vacker kvinna i sexiga underkläder.

Kommentar:
Sjuårskrisen är en rolig och underhållande bok, med huvudpersoner som man lär sig relatera till och tycka om. I början tyckte jag de var stereotypa och irriterande, så typiskt gammeldags i sitt tänkade med mamman som tar hand om barnen och pappan som hjälper till och är barnvakt. Men efter hand i historien så blev de mer trovärdiga och lättare att tycka om och relatera till.

Vartannat kapitel i boken är skriven ur Amys synvinkel, och vartannat ur Jacks, vilket gör boken lite annorlunda. Det höjer boken ett snäpp att man kan få se händelserna ur två olika perspektiv. På sina håll är den väldigt rolig, riktigt brittiskt rolig, och jag skrattade högt åt flera scener. Exempelvis beskrivningen av hur mor- och far (svär)föräldrar gärna beter sig är på pricken. Jag läser gärna fler böcker om Amy och Jack! Detta är inte den första boken författarna skrivit om paret, men de är helt fristående och man kan njuta av denna trots att man inte läst den första.

Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 391
Utgivningsår: 2008
Första meningen: När jag var åtta så skrev min farfar så här i mitt autografblock: "När tre eller fyra kvinnor träffas för en pratstund, Gud hjälpe den kvinna som går därifrån först."