Efter vampyrer kommer änglar

Efter succén med vampyrer och varulvar i Twilight är det dags för nästa bokserie med övernaturliga inslag att nå affärerna. Fallen av Lauren Kate är första boken (av fyra planerade) i en ny serie som handlar om änglar, fallna änglar, och den har alldeles nyligen kommit ut i USA.

Fallen handlar om sjuttonåriga Luce som hamnar på en ”reform school” efter en mystisk brand där hennes pojkvän omkommer. Luce minns ingenting från branden och kan inte förklara vad som hänt, men ingen tror riktigt på det och hon får skulden. Luce har alltid jagats av mörka skuggor, skuggor som flyr in vrårna och cirklar över henne, och de blir mer och mer skrämmande på den nya skolan Swords & Cross och dess gotiska miljö.

På skolan möter hon Daniel, en kille som fångar hennes intresse från första stund. Hon dras till honom, och har en känsla av att ha träffat honom förut, men hon förstår sig inte på honom. Ena stunden visar han intresse för henne, och nästa stund avvisar han henne. Hon träffar också den charmerande Cam, som inte är annat än vänlig mot henne. Hon slits mellan dem båda i en slags kärlekstriangel. Luce är nyfiken på Daniel och börjar leta i skolans register efter hans bakgrund, och det hon hittar kommer att förändra hennes liv – och världen…

Låter det inte spännande? Själv är jag jättenyfiken, men jag vill gärna ha alla böckerna inom räckhåll innan jag börjar läsa. Bok nummer två kommer ut först i september, och det är lite för länge att vänta tycker jag.

Disney har köpt filmrättigheterna till hela serien, och det är väl inte en alltför vågad gissning att anta att det PR-maskineriet ser till att det här blir nästa stora snackis…

Kolla in sajten för boken här »