Till vildingarnas land

Till vildingarnas land av Maurice Sendak är en älskad klassiker av många, mig själv inkluderad.

Boken handlar om Max, som en kväll busar så vilt att han får gå till sitt rum. Inne på sitt rum skapar han en fantasivärld och seglar till vildingarnas land. Där blir han kung efter att först ha tämjt varelserna med sin magiska blick. Men efter ett tag tröttnar Max på vildingarnas beteende och längtar hem till tryggheten – till någon som tycker om honom..

När jag var liten tyckte jag inte alls om den. Den var läskig, och bilderna var så fula(!). Trots det fanns det någon skräckblandad förtjusning som gjorde att jag läste den flera gånger. När jag läst om den i vuxen ålder ser jag på den med helt andra ögon, jag är stormförtjust i den! Det är verkligen en fantastisk bilderbok.

Snart kommer filmen, 27 november har den Sverigepremiär, och den ser lovande ut när man kollar in trailern.

I samband med filmen släpps en ny bok som är löst baserad på Sendaks bilderbok. The wild things som boken heter är skriven av Dave Eggers, och den har ett lite annorlunda utseende – den är klädd i päls! Coolt, eller hur? Om den även kommer ut på svenska, och  pälsklädd, vet jag inte.