Här och nu – Elisabeth Andersson

Allt har hittills gått enligt planerna för Sofie Svensson. Pojkvännen Mats, finansanalytiker, verkar vara rena fyndet både som blivande make och pappa. Till sommaren ska de gifta sig och sedan hoppas Sofie att de ska få sitt första barn. På jobbet har Sofie klättrat planenligt i karriären till det välbetalda arbetet som vice vd för klädkedjan Look. Nu siktar hon in sig på vd-posten.

Så var det tänkt. Men så plötsligt spricker Sofies alla uppgjorda planer. Förhållandet med Mats tar slut. Look köps upp av den danska modekoncernen Fashion med före detta fotomodellen och numera legendariska affärskvinnan vd Vibeke Krarup i spetsen. Sofie tackar ja till ett jobb som marknadschef på Fashion trots att det är ett steg nedåt i karriären. Hon börjar ett nytt liv i Köpenhamn där hon också inleder ett passionerat förhållande med den unge konstnären Alexander, trots att han egentligen är helt fel för henne.

Det nya livet går bra tills Vibekes dotter Kirsten, arvtagerska till Fashion och tidigare självklar kronprinsessa efter Vibeke, inser att Sofie är en tuff konkurrent om jobbet som vd efter Vibeke. Kirsten tar till alla medel för att få bort Sofie som är nära att ge upp det nya livet. Men så får Sofie hjälp från ett oväntat håll.

Kommentar:
Här och nu är andra delen i en fristående trilogi om de tre vännerna Maria, Sofie och Katarina. Jag har inte läst den första boken På andra sidan Venus, så Elisabeth Andersson är en ny bekantskap för mig. Hon kallas för en svensk Marian Keyes på omslaget, som alltid den obligatoriska jämförelsen när det gäller den här genren, men riktigt dit når hon inte. Jag tycker att hon påminner en del om Jenny Leeb i stilen.

Det här är en enkel och småtrevlig chick-lit, men ingen som kommer att lämna ett bestående intryck.  Det är i alla fall lättläst och underhållande för stunden, och en helt okej historia.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 303
Utgivningsår: 2007
Första meningen: En stark doft slog emot Sofie Svensson när hon öppnade den svarta dörren.