När löven faller

Författare: Nicci Gerrard
Förlag: Damm Förlag
Antal sidor: 331
Utgivningsår: 2006

De är en vanlig familj. Tre tonårsdöttrar, en glad och vacker mamma, en disträ och kärleksfull pappa som bor i ett vindlande gammalt hus med en stor trädgård. Högljudda middagar, klädhögar överallt, disken i staplar i köket, gräsmattan täckt av höstlöv i gyllene färger.

Mellansystern Edie är 16 år och kär för första gången. Det är överväldigande, omstörtande och hon vet inte vad hon ska ta sig till. Hon har aldrig känt så här förut och hon märker inte vad som pågår runt henne. Förrän en dag då livet förändras.

Tjugo år senare får Edie chansen att gå tillbaka och försöka förstå vad som hände; den där dagen då familjeidyllen krossades. Förstå vad hon bara anade och kanske lyckas frigöra sig från sin skuldbörda. För ingenting var som hon trodde.

Kommentar:
Det här är en vardaglig och realistisk bok. Karaktärerna i boken känns äkta, och även om handlingen är allt annat än vardaglig för de flesta så finns ändå den känslan där. Den handlar om relationer och hemligheter, och vad som händer när man hamnar öga mot öga med sitt förfutna. Historien och personerna stannar kvar i tankarna efteråt, både på gott och ont. Jag tyckte om boken, trots att den kanske egentligen inte var så märkvärdig. Nicci Gerrad skriver även deckare ihop med sin man Sean French, under pseudonymen Nicci French.