Mannen i mina drömmar

Författare: Curtis Sittenfeld
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 272
Utgivningsår: 2008

Hur vet man att man har träffat personen man är ämnad för? Och om man skulle nöja sig med någon som inte är ens egentliga själsfrände, är det då ett tecken på mognad eller bara på att man har insett att man måste ge upp sina drömmar?

Det frestar på att vara lika ständigt självbespeglande som Hannah. När hennes fantasier om familj och romantik frontalkrockar med verkligheten kommer drömmarna på skam. Hannah är i det närmaste besatt av frånvaron av män i sitt liv, eller snarare av den rätte mannen. Hon märker inte att de män hon vill ha är de hon inte kan få.

Inte förrän i trettioårsåldern börjar hon förstå vad det är hon söker i livet – och har då ändå svårt att uppbringa mod nog att kämpa för det.

Kommentar:
Jag älskade verkligen Curtis Sittenfelds debutbok, "I en klass för sig", och det var med höga förväntningar jag tog mig an denna bok. Böckerna påminner om varandra så tillvida att de båda handlar om att växa upp, att vara vilsen och känna sig utanför, och Sittenfeld är verkligen en mästare på att beskriva sådana situationer och känslor. Den här boken är varken ytlig eller förutsägbar, som det så lätt blir när det handlar om relationer och sökandet efter den rätte, utan det är en välskriven och modern bok. Den är inte lika bra som "I en klass för sig", men hade jag inte haft den att jämföra med så hade jag nog tyckt om den ännu mer.