Midvinterblod – Mons Kallentoft

Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 429
Utgivningsår: 2007

Det är den kallaste vintern i mannaminne och en man hittas hängd i ett träd ute på Östgötaslätten. Tillvägagångssättet påminner om de gamla asatroendes ritualer vid människooffer och kriminalinspektör Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. Men rör det sig verkligen om ett offer? Och varför har någon velat ge sig på Bollbengan, en av Linköpings utstötta? Under de kalla stjärnorna svävar Bollbengans ande och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Kommentar:
Den här boken blev jag faktiskt lite besviken på, kanske för att jag hade förväntat mig något alldeles extra då jag läst flera positiva omdömen om Kallentoft och hans böcker. 

Det är inte en dålig bok, inte alls, men den griper aldrig riktigt tag i mig. Huvudpersonen Malin känns inte särskilt intressant, och jag tyckte inte om Bollbengans berättelse från andra sidan. Det har gjorts av andra och bättre. Språket var inte heller någon höjdare, onödigt tillkrånglat och mycket tankar fram och tillbaka. Jag gillar inte det riktigt, men samtidigt gör det ju att denna bok skiljer sig från andra i samma genre.

Jag blev i alla fall inte avskräckt från att läsa fler böcker av Kallentoft, lite nyfiken blev jag allt ändå på hur Malins karaktär kommer att utvecklas i de kommande böckerna.