En evig eld – Barbara och Stephanie Keating

Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 575
Utgivningsår: 2008

Boken tar vid där den förra slutade, i det tumultartade sextiotalets Kenya, och fortsätter den hisnande berättelsen om den starka vänskapen mellan Hannah, Sarah och Camilla.
Skildringen av de passioner och prövningar som de tre väninnorna genomlever, återförenade av sina starka vänskapsband och sin gemensamma kärlek till sitt älskade barndomsland, blir till en smått magnifik och episk roman. En evig eld är en berättelse som rymmer så mycket: starka känslor, vackra naturbeskrivningar och skildringen av ett samhälle färgat av politiska omvälvningar. Alltså, en riktigt underhållande roman.

Kommentar:
Det här är fortsättningen på "Igår, idag, imorgon" som jag tipsat om tidigare. Den här är inte lika bra som den förra, men förstås ett måste om man läste den första och vill veta hur historien fortsätter. Jag fascineras fortfarande av den afrikanska skildringen, men själva boken känns kanske lite ofärdig och slutet forcerat. Därför blev jag glad när jag hörde att det även kommer en tredje del, som kanske avslutar och knyter ihop hela historien.