Den spanska kärleksbluffen – Elena Armas
Catalina Martín är i desperat behov av en dejt till sin systers bröllop. Särskilt eftersom den oskyldiga lögnen om hennes amerikanska hunk till pojkvän urartat något. Nu ska alla hon känner, inklusive expojkvännen och hans fästmö, dit och hela familjen förväntar sig att hon tar med sin dejt.
Hon har alltså bara fyra veckor på sig att hitta någon som är villig att ta sig över atlanten för henne, och som dessutom går med på att vara hennes fejkade pojkvän. När Aaron Blackford – den irriterande men snygga, blåögda, mörkhåriga skitstöveln – ställer upp är det inte ens ett alternativ. Men ju mer desperat Catalina blir desto bättre verkar erbjudandet…
Kommentar:
Den spanska kärleksblufffen är en romance som når både toppen och botten. Själva premissen är inte så
originell, men jag gillar idén och jag gillar när hat omvänds till kärlek. Men här tycker jag inte att det är så bra gjort.
Det är väldigt konstigt i början, när Lina är så otrevlig och oskön mot Aaron. Hur långsint kan man vara för en kommentar som gjordes för länge sedan? Det blir nästan ett kärlek börjar med bråk-dagisförklaringen = killen bråkar med tjejen för att han är kär i henne. Det får gärna vara hat/kärlek, men det måste finnas någon gnista, spänning, flirtig dialog, eller någonting som fångar och känns äkta, och det finns inte med här. Bara en sur och tvär Lina som nonchalerar en Aaron som försöker vara trevlig.
Men det tar sig, och när de väl börjar närma sig varandra så gnistrar det till och blir både romantiskt och hett. Här finns också en hel del roliga scener hos släkten i Spanien, så här började historien vända till att bli bättre. Men så kommer det en del skämskuddedialog under sexscenerna, det sexiga snacket är bland det värsta jag läst. (Och då har jag till och med läst boken på engelska så jag ryser av att tänka på hur illa det måste vara översatt till svenska).
Jag ger plus för de lite mer allvarliga inslagen, som exempelvis sexismen på arbetsplatsen där Lina får göra vissa uppgifter för att hon är kvinna, och hur hon också står upp för sig själv. Det finns bitar här som är både genomtänkta och välgjorda.
Så sammantaget är det både bra och dåligt. Det håller inte högsta kvalitet men det är snabbläst och underhållande. Bättre läsning på liknande tema är Christina Laurens The UnHoneymooners, där två som inte tål varandra åker på fejkad bröllopsresa. Där blir hat-kärleks-kampen spännande att följa och dialogen är rapp och rolig.
Jag läste boken på engelska: The Spanish Love Deception
Fakta:
Förlag: Lovereads
Antal sidor: 557
Utgivningsår: 2023