Syndafallet – Johannes Selåker

Stinkande rök från en brinnande soptipp sprids över den värmländska småstaden. En kvinna böjer sig ner över en död kropp i askan. Hennes hemlighet är på väg att avslöjas, flera liv kommer att raseras.

I den ensligt belägna jaktstugan startar realitystjärnan en videoinspelning. Hon ska avslöja namnet på sin fars mördare. I samma stund hörs fotsteg utanför dörren.

Den gravida kvällstidningsjournalisten Selma Halilovic plågas av dåligt samvete. Varför lyssnade hon inte när den försvunna realitystjärnan sökte upp henne? Nu jagar Selma en hemlighet många är beredda att gå långt för att bevara.

Kommentar:
Syndafallet är uppföljaren till Fräls oss ifrån ondo, och andra delen i serien Blodslinjen. Den här gången skickas Expressen-journalisten Selma Halilovic till Värmland för att rapportera om ett förmodat mord, då en kropp har hittats på en soptipp. Samtidigt kontaktas hon av en realitystjärna som letar sin fars mördare. De båda trådarna visar sig ha mycket gemensamt.

Jag vet inte riktigt om det är storyn, eller om det är jag, men det jag hade väldigt svårt att komma in i handlingen. Jag upplevde också att det gick lite på halvfart långt in i berättelsen. Och med tanke på att boken är hela 656 sidor tjock, så hade man nog kunnat korta en del för att rappa upp tempot. Det tar sig dock rejält på slutet, och upplösningen blir både överraskande och dramatisk.

Fakta:
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 656
Utgivningsår: 2024