Livet enligt Sophie Manie – Linda Netsman

Med värme och en outtröttlig entusiasm springer Sophie genom livet för att få allt att klaffa. Hon låter sig aldrig nedslås av motgångar, brist på tid, pengar eller ibland även förstånd utan lever sina storslagna drömmar och planer som om de redan slagit in, även om de allt som oftast kraschlandar i vardagens bestyr.
 
Vid sin sida har Sophie sin sambo. Han är allt hon inte är. Lugn, trygg och mjuk – som en insutten brun manchestersoffa. Och vännerna… Präktiga Rosie, tankspridda Dorty, karriäristen Frida och schlagerstjärnan Emelie. För att inte tala om Anne… Gudomliga, vilda, farliga Anne. Sophies bästa vän sedan skoltiden. Numera en erkänd utrikeskorrespondent som rapporterar från alla de farliga länderna som Gud glömde.
 
Kommentar:

Livet enligt Sophie Manie är Linda Netsmans debutbok, och den jämförs stort med Bridget Jones av förlaget. Den liknelsen håller jag inte alls med om – bara för att det är en chicklitig historia är det inte Sveriges svar på Bridget Jones. Det är för övrigt en daterad jämförelse att använda sig av och precis samma känsla får jag när jag läser boken. Den känns daterad, som att det är ett gammalt manus som dammats av och gått till tryck.

Jag tycker inte heller att karaktärerna stämmer åldersmässigt, jag blir irriterad på att alla hela tiden ska ”tala” med varandra, och jag stör mig på att sambon inte ens får något namn utan genomgående får heta och refereras till som sambon.

Men här finns också ett antal roliga scener, jag fnissar en del och det är underhållande på sina ställen. Det håller dock inte riktigt hela vägen.

Jag har lyssnat på boken på Storytel, mycket bra inläst av Anja Lundqvist.

Fakta:
Förlag: Bladh by Bladh
Antal sidor: 496
Utgivningsår: 2017

Finns på Bokus och Adlibris.