Bröllopsnatten – Sophie Kinsella

När det visar sig att Richard, Lotties pojkvän sedan tre år tillbaka, inte alls har giftermål i tankarna, får hon nog. Besvikelsen, och ett plötsligt infall, gör att hon istället i all hast gifter sig med sin ungdomskärlek Ben. De reser till Ikonos på bröllopsresa, till platsen där de träffades första gången. Men hur väl känner de varandra, och hur bra passar de egentligen ihop?

Lotties syster Fliss, som själv är mitt uppe i en uppslitande skilsmässa, tror inte sina öron när hon får höra vad systern har hittat på. Övertygad om att Lottie har begått sitt livs största misstag skyr hon inga medel för att fördärva hennes bröllopsnatt.

Kommentar:
Jag har ett väldigt kluvet förhållande till Sophie Kinsella. Hennes shopaholic-serie började bra men har spårat ur rejält. Fast det är ändå ingenting jämfört med hennes Madeleine Wickham-publicerade dynga som Cocktails för tre och Dubbelbokat. De böckerna är verkligen inget annat än skit. Men Kinsella kan ju skriva. Hon kan som ingen annan skriva dråplig och komisk chicklit, vilket hon visar i böcker som exempelvis Nya kontakter eller Karriär & köksbesvär
 
Och så Bröllopsnatten då. Det är en ganska fjantig historia, men jag tycker att den är riktig rolig. På sina håll är det nästan farsartad komik, men det är ju på något sätt det som har blivit Kinsellas grej. Antingen gillar man det här flamsiga och tramsiga och roas av det, eller så tycker man det är outhärdligt. 
 
Bröllopsnatten hör inte till Kinsellas bästa men det är ändå helt okej läsning. Kravlös och opretentiös underhållning för solstolen.
 
Fakta:
Förlag: Damm
Antal sidor: 463
Utgivningsår: 2014
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Helenas bokhylla, Cattis bokblogg, boktok73 och What you readin?