Livrädd – S.J. Bolton

En våg av självmord sköljer över Cambridges universitet. Varje gång är det en kvinnlig student. Och varje självmord är begått under mer chockerande omständigheter än det föregående. 

Polisen vet att det inte kan vara en rad sammanträffanden. Men de kan inte bevisa det. Enda sättet att utreda fallen är att placera någon under täckmantel. En ung polis, en kvinna lika utsatt som de andra. Lika oförberedd på den mardröm hon möter. Lacey Flint har all anledning att vara försiktig.

Kommentar:
Jag knockades totalt av Boltons Nu ser du mig, som var (och är) något av det mest spännande jag läst. Så det var med stora förhoppningar jag tog mig an uppföljaren Livrädd. Tack och lov blev jag inte besviken. Det är visserligen inte lika nagelbitande spännande som föregångaren, men det är ruggigt, rysligt och obehagligt hela vägen. Tyvärr läste jag den i solstolen vilket säkert drog ner skrämselfaktorn – inomhus en höstkväll hade nog historien varit än mer spännande. 

Visst finns det logiska luckor, och slutet lämnar en del att önska, men det spelar ingen roll när resten är så pass bra. 

Jag gillar Boltons sätt att skriva, med cliffhangers och korta kapitel, och jag är förtjust i Lacey Flint, komplex och jagad av sitt förflutna. Ser nu fram emot bok nummer tre!
 
Fakta:
Originaltitel: Dead Scared
Förlag: Modernista
Antal sidor: 411
Utgivningsår: 2013
Första meningen: När ett stort föremål faller från hög höjd accelerar hastigheten med vilket det färdas tills luftmotståndets uppåtriktade bromskraft blir densamma som gravitationskraftens nedåtriktade drivkraft.
 
Finns på Bokus och Adlibris.