Syskonmakaren – Lisa Jewell

En hemlighet som avslöjas på en dödsbädd ger tre främlingar en gemensam länk: en pappa.

Lydia, Robyn och Dean. Utan att veta om det har de alla tre samma far – en spermadonator. De är alla vilsna i tillvaron: Dean ska få barn med en kvinna som hatar honom, Lydia är framgångsrik men isolerad, och läkarstudenten Robyn är rädd att hennes nye drömpojkvän kan visa sig vara hennes bror…

Tre sökande människor, utan tillhörighet och riktning. Tills de möter varandra och allt förändras.

 
Kommentar:
Det bästa med Syskonmakaren är att Lisa Jewells svenska utgåvor för första gången fått ett snyggt omslag. De tidigare omslagen har varit rena katastroferna. Brrr. Omslaget till Syskonmakaren är stilrent och snyggt, men inte klockrent eftersom jag inte tycker att det passar perfekt till själva boken. (Det gör däremot det här.) Men nog med omslagsprat.
 
Jag gillar Lisa Jewell, hon skriver den bästa sortens chicklit. Det vill säga: roligt utan att vara för skruvat, lättsamt utan att vara för ytligt, och gulligt utan att bli för smörigt. Här balanserar hon dock farligt nära den där smörighetslinjen, på sina håll blir det lite för sentimentalt. Och tonen är genomgående allvarlig.
 
Men det är klart att det är en bra bok, man kan lita på att Jewell levererar. Jag gillar Syskonmakaren, men den är inte min favorit av hennes böcker. Det är fortfarande Typ trettio som håller favoritskapet.
 
Fakta:
Originaltitel: The Making of Us
Antal sidor: 394
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Glenys Pike var 35 år.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Enligt O, Bokhora, Den läsande kaninen, Feelgoodbibliotekarien och Bokboxen.