This is a Love Story – Jessica Thompson

This is a Love Story handlar om Nick och Sienna. Deras blickar möts på tunnelbanan, förenade i samförstånd över en lustig artikel om en ekorre på vattenskidor, och där börjar deras kärlekshistoria. En lite annorlunda kärlekshistoria. De blir båda två blixtförälskade, men ingen vågar berätta det för den andre. 

Det visar sig att de båda börjat jobba på samma ställe. Nick är kontorets coole och skämtsamme kille, som inte tror att han har en chans hos den snygga och hemlighetsfulla Sienna. Sienna är å andra sidan övertygad om att den charmige och lite äldre Nick inte alls är intresserad av henne. Men de blir vänner. Bästa vänner. De hänger ihop jämt, spelar tv-spel, dricker sig fulla och skrattar tillsammans. De försöker båda två trycka tillbaka de där kärlekskänslorna, övertygade om att den andre inte känner likadant, och vill inte riskera att förstöra den fina vänskap som de har. 
 
Nick och Sienna turas om att vara berättarröster, och vi får ta del av händelser ur olika perspektiv. Det gillar jag och tillför ett extra lager i historien. Förstås en mycket frusterande historia, man vill ju bara skaka om dem och be dem att för guds skull berätta vad ni känner! 
 
Jag älskar den här typen av böcker (och filmer för den delen). Det känns på förhand som en ganska förutsägbar historia –  men resan mot målet är så händelserik att det inte gör något. Och allt går ju inte enligt planerna heller, inte i verkliga livet, och inte heller i den här boken. Det blir en del salta stänk på vägen mot ett eventuellt sockrigt slut.
 
Om du tyckte om David Nicholls En Dag tror jag att du kommer tycka om även This is a Love Story. Likheterna finns där, absolut. Det finns också vissa likheter med You Had Me At Hello – just det här med att vilja omvandla en vänskap till kärlek, att våga ta risken. 
 
This is a Love Story är bitterljuv, rolig, sorglig och en riktigt fin debut av Jessica Thompson.
 
Fakta:
Förlag: Coronet
Utgivningsår: 2012
Antal sidor: 442
Första meningen: There are two people sitting opposite me at the train this morning.
 
Finns på Bokus och Adlibris.