Nya kontakter – Sophie Kinsella

Poppy Wyatt har sin möhippa på ett hotell i London när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som råder upptäcker hon att hennes förlovningsring är borta! Det är en antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.
 
Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen – perfekt! Det finns dock ett problem – telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton som ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Hon får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv.

Kommentar:
Sophie Kinsella är tillbaka, och det med en riktig fullträff. Hennes senaste böcker har varit lite bleka, shopaholic-serien är jag mer än lovligt trött på, men då hennes fristående böcker alltid har varit lite bättre så hoppades jag på att Nya kontakter skulle vara underhållande läsning. Och visst var det. Nya kontakter är en av hennes allra bästa. Det här är en rolig, charmig och härligt bra historia.
 
Här finns flera oförglömliga scener, både av slaget som får mig att skratta högt för att det är så roligt, eller le fånigt för att det är så oemotståndligt gulligt. Visst är det en aning förutsägbart men det händer så mycket hela tiden, tempot är så högt, så det gör absolut ingenting. Jag gillar också karaktärerna – det är ganska typiska Kinsella karaktärer (Poppy och Sam påminner om Becky och Luke), och lätta att tycka om. Det här är så bra som det bara kan bli, en perfekt chick lit och en perfekt hängmattebok.
 
Fakta:
Originaltitel: I’ve Got Your Number
Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2012
Första meningen: Perspektiv.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Helenas bokhylla, Nilmas bokhylla.