Förföljd av det förflutna – Nora Roberts

En fruktad seriemördare är hårt bevakad i fängelset. Trots det börjar fler kvinnomord ske med exakt samma tillvägagångssätt. Det väcker fruktansvärda minnen hos Fiona Bristow. Hon var själv fånge hos den tidigare seriemördaren men hon lyckades fly.

Idag lever Fiona på en mindre ö strax utanför Seattle. Hon ingår i en räddningsgrupp med andra hundförare. Förutom att vara volontär så driver hon en egen verksamhet för att utbilda privata hundägare och professionella hundförare. En dag får hon ett kuvert med röd sjal i brevlådan. En likadan symbol som den förre mördaren lämnade kvar på sina kvinnliga offer. Fruktansvärt rädd men också oerhört motiverad beslutar sig Fiona för att samarbeta med polisen.

Kommentar:
Jag har inte läst Nora Roberts sedan vi skrev 1900-tal, jag minns att jag gillade henne, men jag minns inte så mycket mer. Jag vet inte om Förföljd av det förflutna är en typisk Nora Roberts-roman, men det var i alla fall en stunds underhållande läsning.

Det är en spänningsroman, men det handlar inte om nagelbitande spänning. Jag hade förväntat mig lite mer av den varan, det blev istället lite tåfjutt av alltihopa.

Men jag gillar Fiona, och jag gillar Simon. Och jag gillar alla hundarna. Och jag gillar miljön, Orcas Island. Det är något med mig och nordligt belägna öar. (Hej Ann Cleeves).

Nora Roberts är minst sagt en produktiv författare, jag läste någonstans att i snitt skriver hon sju böcker om året, och det låter ju rent otroligt. Det finns alltså ett stort antal olästa Roberts-romaner för mig att plöja igenom, jag kommer inte direkt att springa benen av mig för att jaga rätt på dem, men jag kommer defintivt att läsa henne igen.

Fakta:
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 461
Utgivningsår: 2011
Första meningen: En kylig morgon i februari när ett fint duggregn immade igen fönstren ägnade sig Devin och Rosie Cauldwell åt att älska, lugnt och sömnigt.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är En bok om dagen, Pocketshop och Bokbrus