Min förlorade oskuld – Emma McLaughlin och Nicola Kraus

Efter ett telefonsamtal mitt i natten sitter Kate plötsligt på ett flygplan, iklädd pyjamas och vinterjacka, på väg hem till sin barndomsstad. Anledningen är Jake Sharpe, en av musikvärldens starkast lysande stjärnor – och Kates ex-pojkvän.

För elva år sedan försvann han spårlöst utan att höra av sig en endaste gång. Utom genom alla sina radiohits, som uteslutande handlar om Kate. Nu är han tillbaka i deras lilla hemstad och Kate ser äntligen sin chans att konfrontera honom för åratal av utdragen och långt ifrån privat hjärtesorg.

Kommentar:
Historien utspelar sig både i dåtid och nutid, och jag störde mig enormt på tidshoppen i början. Det tog några kapitel innan jag fastnade, men då fastnade jag istället rejält. Jag kunde inte lägga boken ifrån mig och förflyttade mig själv bakåt i tiden när jag läste. Slutet av boken var inte heller i min smak, och kändes lite hafsigt, men partierna i mitten är lysande chick-lit!

Blandningen mellan dåtid och nutid gör nog faktiskt sitt till för att förhöja berättelsen, då bilden av Jake och Katies förhållande sakta får växa fram. Man förstår hur mycket de betydde och betyder för varandra, och författarna skildrar tonårstiden och förälskelsen så träffsäkert och trovärdigt. Boken är också en riktig nostalgitripp tillbaka till sena 80-talet och tidiga 90-talet.

Kate är en karaktär som jag tycker om, och likaså hennes bästa vän Laura. Boken har sina brister, men sammantaget tycker jag att det är en mycket underhållande chick-lit. Men svenska titeln ”Min förlorade oskuld”? Äh, kom igen så dåligt! Orginaltiteln är Dedication, så särskilt nära var det ju inte.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 333
Utgivningsår: 2009
Första meningen: ”Han är här.”