Råttkungen - Pascal Engman

En ung kvinna hittas död i sin lägenhet i Täby, knivhuggen över tjugo gånger i bålen. Polisinspektör Vanessa Frank tar sig an utredningen med en gäckande känsla av att det är något avgörande som inte stämmer. 

I svallvågorna av feminismens framgångar, breder ett digitalt nätverk av kvinnohatare ut sig. De kallar sig incels, får sin livsluft i internets mörkaste vrår och förenas i sin vilja att söka upprättelse från de kvinnor som aldrig bemödat dem en blick. När idé ska omvandlas till handling står många liv på spel. 

Kommentar:
Råttkungen är andra delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank, men det är den första jag läser. Och jäklar vilken tempofylld och spännande thriller det här är! 

Förutom att det är rafflande spänning, hela tiden, så är också alla karaktärerna välgestaltade. De blir till riktiga människor, med levande känslor och äkta relationer. Intrigen är även den välbyggd, och alla de olika historierna går in i varandra på ett snyggt sätt.

Trots att det bara är början av januari så kan jag ändå säga att Råttkungen kommer att vara en av mina höjdpunkter under året. Det här är fenomenalt bra!

Jag lyssnade på boken, suveränt inläst av Stefan Sauk, som jag vanligtvis ens inte gillar som inläsare. Nu kunde jag inte sluta lyssna. 

Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 429
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus, Adlibris, Omnible

#1 - - Nilmas Bokhylla:

Håller helt med, riktigt bra. En av de bästa jag läste 2019!

#2 - - Annette:

Jag håller med dig, den är riktigt bra! Jag blir imponerad av den mannen, han kan verkligen skriva om högaktuella ämnen och så att historien håller ihop hela vägen, det är högt tempo och ändå lyckas han skapa ett intresse för karaktärerna. Jag har sett fram emot hans kommande bok direkt när jag läst ut den senaste. Som tur är så skriver han snabbt :)

#3 - - Sara:

Vad sugen jag blir på att läsa! Och jag är uppvuxen i Täby så det lockar också...