En helg med Lara Jean

Trettonhelgen har jag tillbringat i utsökt sällskap - nämligen tillsammans med Lara Jean, då jag har gottat mig i godbitarna Till alla killar jag gillat, P.S Jag gillar dig fortfarande och Nu och för alltid, Lara Jean. Dessutom har jag sett filmen Till alla killar jag gillat, som är baserad på lite drygt första boken. Så det har varit ett härligt bingeande! Lite ledsen att serien är slut, jag hade gärna följt Lara Jean vidare. 
 
Det här är en helmysig, romantisk och gullig serie som förflyttar en tillbaka till tonårstiden. Det handlar alltså om Lara Jean, som är sexton år och har ett väldigt rikt kärleksliv. I sin fantasi. I en hattask har hon sparat fem kärleksbrev som hon skrivit, ett för varje kille hon varit kär i. Hon har öst ur sig alla sina känslor, men inte haft en tanke på att posta breven. Men hur det nu är så "råkar" de bli postade av Lara Jeans lillasyster Kitty. Ett av breven går till hennes storasyster Margots före detta pojkvän. Kaos är bara förnamnet.
 
Jag blir som sagt jättecharmad av den här berättelsen, men jag gillar inte allt med den. Det är lite väl snällt och gulligt och perfekt alltihopa. Om än jag älskar tredje och avslutande delen, och jag älskar att allt slutar på ett tillfredsställande sätt, så är det lite för lite drama och konflikt. Det fanns mer av det i bok ett och två, men vissa personer gick helt upp i rök i den tredje boken och det är lite synd. Lite mer gupp på vägen hade varit fint!
 
Till alla killar jag gillat funkar också väldigt fint i Netflix-versionen, jag blev inte det minsta besviken. Bra casting! Det blir också en till film i serien, den ser jag fram emot.
 
 
#1 - - Annette:

Jag hade tänkt läsa första boken och köpte paketet från Lavender lit, men det slutade ändå med att jag bara såg filmen. Den var ju riktigt fin och skådespelarna perfekta för sina roller. Kul att det kommer en fortsättning.

#2 - - Mrs E:

Har bara sett Netflix-filmen men den gillade jag såpass att jag redan sett om den :-) Kanske kommer jag läsa böckerna också (men förmodligen inte...)

Svar: Åh men du MÅSTE läsa! Böckerna ger så mycket mer än filmen, och de är snabblästa. :)
Lotta - hyllan

#3 - - Magdalena:

Jag brukar alltid läsa boken innan jag ser filmen/tv-serien/osv, men den här såg jag på Netflix utan att ha läst. Jag tyckte den var bra (inte jättebra), men det är nog tveksamt om jag kommer läsa böckerna.

Men jag är jätteglad och tacksam för att du tipsade om Good Girls på KK! :) I beskrivningen på Netflix stod det väl bara nåt om föräldraskap och barnuppfostran(?) eller nåt sånt, så jag har alltid bara bläddrat förbi den varje gång den dykt upp som förslag. Good Girls var verkligen en positiv överraskning, verkligen underhållande :) Men ååh va' dåligt slut på säsongsfinalen, lämnade allt så oavslutat... Himla tur att det kommer en till säsong, annars hade jag verkligen blivit sur..! Ser fram emot säsong 2 :)

Svar: Haha, om den ligger under barnuppfostran har dom då verkligen kategoriserat den fel! :) Jag längtar också till säsong 2, tycker det är lite Weeds-känsla över det hela. Har saknat en sån serie!
Lotta - hyllan

#4 - - Magdalena:

Hmm, Weeds har jag inte heller sett. Ska kolla om den finns på Netflix :)